Zoals uit de naam is af te leiden is het Oud Atheneum een gebouw waar vroeger het Koninklijk Atheneum was in onder gebracht.

In de jaren 1995 en 1996 waren verschillende verenigingen van Sint-Truiden op zoek naar een geschikte lokatie om hun activiteiten te beoefenen. De stad heeft in 1996 het oude leegstaande Koninklijk Atheneum gehuurd om er diverse verenigingen in onder te brengen. Einde 2001 heeft de stad het gebouw gekocht.

Door de activiteiten van de vele verenigingen, clubs en diensten bruist het er elke dag van de activiteiten.

 

Volgende organisaties zijn er in het Oud Atheneum:

 • Centrum voor Verenigingen SinTruiden vzw:

  Op de eerste en tweede verdieping alsook in het paviljoen achteraan hebben een twintigtal lokale verenigingen diverse club- en repetitielokalen.

  Alle verenigingen die gehuisvest zijn in het Oud Atheneum zijn lid van het Centrum voor Verenigingen Sint-Truiden vzw of afgekort CVST vzw.


  Voor meer informatie kan u de volgende website raadplegen:

  www.cvst.eu

 • Een sportzaal:
  De zaal wordt uitgebaat door de sportdienst van de stad Sint-Truiden.
Indien u deze sportzaal wenst te huren dient u contact op te nemen met de sportdienst van de stad Sint-Truiden: info.sportdienst@sint-truiden.be of 011-70 17 70. De sleutel van de sportzaal moet afgehaald worden bij de sportdienst, de poort is elke dag open van 8u00 tot 22u00 (na dit tijdstip is de poort langs binnen te openen: knop "press to exit").

 • Adminstratieve stadsdiensten:
  In de noordelijke vrleugel zijn op de gelijkvloerse en eerste verdieping een aantal lokalen ingericht voor diverse diensten van de stad en de Provincie Limburg.

In de inkomhal staat een drankautomaat waar men verschillende soorten frisdrank,
fruitsap, sportdrank en water kan kopen aan democratische prijzen.

 

Contact:
Voor algemene informatie stuur een

Adres:
Oud Atheneum
Zoutstraat 46
3800 Sint-Truiden
>>> kaartje (Google Maps) <<<